tirsdag 1. november 2011

Det hele startet med...

Denne bloggen er opprettet med utgangspunkt i at jeg høsten -2011, ble med som ambassadør i Fagforbundets ambassadørkorps for Palestina. Korpset består av i alt 25 ambassadører med et spesielt ansvar for å spre informasjon og øke engasjementet for Palestina i Fagforbundet.


Det formaliserte samarbeidet mellom Fagforbundet og Norsk Folkehjelp gir økonomisk støtte til Norsk Folkehjelps sitt arbeid og støtte til grasrotorganisasjoner i Palestina og palestinske flyktningmiljø både i Palestina og i Libanon. I tillegg handler samarbeidet om å jobbe for økt engasjement for Palestina blant Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte.

Mitt ansvarsområde i denne forbindelse vil begrense seg til Nord Trøndelag.
Det skal gjennomføres fire til fem reiser i løpet av nåværende landsmøteperiode, som skal gå til enten Palestina eller til palestinske flyktningleire i Libanon.
Reisene skal organiseres i samarbeid med Norsk Folkehjelp og alle ambassadørene i korpset skal være med på en av reisene før Fagforbundets landsmøte i november 2013.

Den første turen arrangeres allerede i Desember -2011, denne gangen til Libanon.  I tillegg til å besøke palestinske flyktningeleire skal de som reiser få se Norsk Folkehjelp sitt arbeid med minerydding i landet. Jeg er en av de heldige som skal være med, og vil gjennom denne bloggen med egne ord beskrive min reise og mine opplevelser.



"I belong there", et dikt av den palestinske dikteren Mahmoud Darvish

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar